Snelheidsdisplay

Snelheidsdisplay

Overal waar u de snelheid wilt meten en aanpassen kunt u gebruik maken van een snelheidsdisplay van Actime.

De snelheidsdisplays maken de volgende zaken inzichtelijk:

• Zichtbaar snelheid monitoren en waarschuwen
• Verkeersvertraging voor de lange termijn
• Psychologisch werkbaar voet-van-gas effect
• Verkeersgegevens opslaan en analyseren

Het is bewezen dat visuele snelheidsaanduiding positief werkt. Het beïnvloedt het rijgedrag positief.

De invloed van een snelheidsdisplay op de verkeersveiligheid

 

Verkeersgedrag is en blijft een actueel onderwerp. Zeker doordat drukte in het verkeer in de toekomst alleen nog maar zal toenemen, wat kan zorgen voor meer onveilige situaties. Door de snelheid zichtbaar te maken geeft u de weggebruiker meer verkeersinzicht en de neiging om zich meer aan de geldende verkeersregels aan te passen.
De overheid voert regelmatig campagne om het verkeersgedrag van weggebruikers positief te beïnvloeden. Maar ook om weggebruikers op mogelijke sancties te wijzen bij ongewenst rijgedrag. Snelheidsborden met daarop de actuele gereden snelheid van een voertuig kunnen de campagnes in de praktijk ondersteunen. Ze hebben een groot psychologisch effect en geven de verkeersdeelnemer direct een duidelijk signaal.

Snelheidsdisplay 25 kmh

Snelheid

 

Snelheid is vaak een kwestie van gevoel. In een woonwijk ervaart men een bepaalde snelheid bijvoorbeeld hoger, dan op een landweg buiten de bebouwde kom. Ook wanneer men bijvoorbeeld net van de snelweg afkomt is de perceptie vaak dat een bepaalde snelheid ineens veel minder snel is. Om vast te stellen welke snelheid men rijdt op een specifiek punt kan een snelheidsdisplay gebruikt worden. Actime kan u hiermee uitstekend helpen met tijdelijke of vaste DSI-borden om de snelheid zichtbaar te maken op alle type wegen met een maximum snelheid. Wij plaatsen daarbij een snelheidsradar om een aantal gegevens vast te leggen en om u een beeld te geven van de situatie. Denk aan het totaal aantal voertuigen, aantal voertuigen met de toegestane snelheid, aantal voertuigen met de NIET toegestane snelheid, V85, snelheden en gemiddelde uur- en dagsnelheid.

Snelheidsdisplay let op

Snelheidsdisplay in de vorm van signaleringsborden

 

Met behulp van signaleringsborden kunnen weggebruikers om een duidelijke manier bewust gemaakt worden of zij de juiste snelheid rijden. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van signaleren, zoals ook op de afbeeldingen te zien is. Actime beschikt over een uitgebreid aanbod van signaleringsborden. De borden hebben een grote opslagcapaciteit om relevante gegevens, zoals snelheid, tijd en datum op te slaan. Ze zijn voorzien van een radar welke deze gegevens vastlegt. Hierdoor wordt een beeld van de verkeersdruk, de gereden snelheden en het effect van de apparatuur op de gepasseerde voertuigen verkregen.

Snelheidsdisplay blij

Verkoop en verhuur van snelheidsborden

 

Bij Actime kunt u terecht voor de aanschaf van een snelheidsdisplay. Heeft u tijdelijk een snelheidsdisplay nodig? Wij verhuren op aanvraag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bel 085 – 0471 497 of mail naar info@actime.nl.

Hier links ziet u een kleine greep uit ons assortiment. Vraag naar de mogelijkheden wanneer uw uitvoering er niet bij staat.

  i

Contactgegevens
Hellingshoeve 11
5708 TV Helmond
085 – 0471 497
info@actime.nl