Hoge resolutie voertuigradar detecteert 22 rijstroken

De SmartSensor detecteert gelijktijdig motorvoertuigen middels radar op maximaal 22 rijstroken. Deze sensor registreert onder alle weersomstandigheden zuivere aantallen, snelheid, lengte en classificatie met digitale resolutie.

De Wavetronix SmartSensor staat voor radarmetingen binnen een groot radarbereik met zeer nauwkeurige verkeersdata. De sensor die langs de weg gemonteerd wordt is voorzien van een verkeersradar die automatisch deze processen configureert. Door de hoge resolutie en radar bandbreedte wordt elk individueel voertuig gemeten op snelheid, lengte en rijstrook. Zelfs de vangrail tussen de rijstroken vormt geen enkel beletsel voor zeer nauwkeurige verkeersdata.

Digitale radarmeting

HD SmartSensor is een gepatenteerd digitaal verkeersradarsysteem van Wavetronix voor het verzamelen van verkeersgegevens, het vastleggen van verkeersstromen en het analyseren van de gegevens zodat u eventueel uw verkeersbeleid hierop kan aanpassen. Qua investering is het gebruik van een Wavetronix SmartSensor vele malen efficiënter dan detectielussen. Controleerbare testen wezen uit dat de Wavetronix SmartSensor identieke resultaten geeft als de detectielussen.

De SmartSensor is dus een volwaardig alternatief voor detectielussen. Door het gebruik van een SmartSensor waarbij het mogelijk is om 10 rijbanen in één keer te meten, vervangt u maar liefst 20 detectielussen.

Automatische configuratie

Voertuigpassages en rijstroken worden automatisch weergegeven in het scherm én door het systeem geconfigureerd. De gebruiker kan eventueel handmatig deze rijbanen aanpassen dan wel in- of uitschakelen.

De Wavetronix SmartSensor registreert elk passerend voertuig in zijn bereik. Alle voertuigen binnen
< 86 meter worden gedetecteerd en digitaal vastgelegd. Deze afstand is ruim voldoende om 22 rijbanen volledig in beeld te brengen.

Montage langs de rijbaan

Bij installatie van de SmartSensor is een wegafsluiting niet nodig omdat de SmartSensor niet op, maar in de berm van de weg wordt geïnstalleerd. Veilig voor het in bedrijfstellen van de apparatuur en het wegdek wordt niet beschadigd door frezen in het asfalt.

De SmartSensor wordt dus naast de rijbaan gemonteerd. En tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer ongehinderd zijn weg vervolgen. Uit ervaring wordt dit positief ontvangen bij de wegbeheerders. Wegafzettingen zijn overbodig. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere systemen waarbij er in het wegdek gefreesd moet worden, met alle gevolgen van dien. Beschadigingen aan het wegdek, dure wegafzettingen en files zijn dus verleden tijd.

Werkt onder alle weersomstandigheden

Ongeacht het weer, sneeuw of regen, de SmartSensor zal het verkeer ongehinderd blijven detecteren.

Cameraobjectieven worden vuil door weersinvloeden en brandstof uitstoot. Radargolven zijn ongevoelig voor mist, regen, sneeuw en milieu vuil. Hierdoor zal de SmartSensor met grote nauwkeurigheid zijn werk blijven doen.

Voordelen SmartSensor op een rijtje

• HD resolutie radar detectie
• Verkeersmonitoring tot 22 rijstroken met groot radarbereik
• Werkt onder alle weersomstandigheden
• Montage langs de weg (wegkantradar)
• Geen detectielussen meer nodig
• Automatische configuratie
• Geavanceerde, zelflerende sensor
• Te koop of te huur
• Telservice mogelijk
• Geen wegbeschadiging
• Geen verkeerhinder

  i

Contactgegevens
Hellingshoeve 11
5708 TV Helmond
085 – 0471 497
info@actime.nl