Moderne verkeersonderzoeken

Analyseren verkeersstromen

Gemeentes en steden willen inzicht hebben in verkeersstromen binnen hun gemeenten. Zeker als bewoners klachten hebben over te veel verkeer in hun wijk of wanneer de snelheid als te hoog wordt ervaren. Om hier het gewenste inzicht in te verkrijgen moeten deze verkeersstromen worden geanalyseerd.

De Actime verkeerstellers geven gemeenten het gewenste inzicht. De verkeersteller telt niet alleen, maar meet tevens snelheid en lengte. Voertuigen worden bovendien in categorieën verdeeld en rijrichting, datum en tijd worden vastgelegd. Op basis van deze verkeersgegevens kan een verkeersdeskundige vervolgens de juiste maatregelen nemen om een zo efficiënt en veilig mogelijk gebruik van een weg te realiseren.

Telslangen overbodig!

Wij werken met de modernste radarapparatuur. Geen lussen of slangen in of op de weg. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn verzekerd.

U hoeft niet te investeren in telapparatuur, opleiding en onderhoud. Het monteren van hinderlijke en rumoerige slangen op de weg behoort tot het verleden en de verwerking van de gegevens wordt verzorgd door Actime. De rapportage wordt op een beveiligd gedeelte van de website geplaatst en middels een gebruikersnaam en wachtwoord krijgt u toegang tot uw gegevens.

Wij hanteren een vaste prijs per locatie. U kunt hierbij zelf aangeven welke contractvorm u wenst. De tellers van Actime zijn te koop of te huur inclusief onze telservices.

Wavetec radarteller

De verkeerstellingen kunnen worden uitgevoerd met de Wavetec radarteller of de Wavetronix Smart Sensoren. Door zijn formaat is de Wavetec radarteller flexibel inzetbaar en genereert deze teller zeer betrouwbare data die achteraf met onze eigen ontwikkelde software omgezet wordt in duidelijke leesbare rapportages en grafieken.

De radar gestuurde teller legt de gegevens op een SD kaart vast. Met het bijgeleverde programma is de data vervolgens op een simpele manier uit te lezen. De verkeersteller kan eenvoudig worden ingesteld en is veilig in gebruik. Dit alles maakt de Actime verkeersteller tot een uiterst betrouwbaar en gebruikersvriendelijk instrument om verkeersbewegingen te meten en te interpreteren. Kortom, dé onderbouwing voor investeringen op verkeerstechnisch gebied.

Online gebruiksvriendelijke verkeersrapportages

Alle data uit de verkeerstellingen wordt in een door ons zelfontwikkelde software uitgewerkt naar een gebruiksvriendelijke rapportage, die u via onze website online kunt inzien en downloaden.
Alle meetpunten zijn online in een oogopslag terug te vinden op het stratenplan van uw telgebied. In de rapportages zijn alle gegevens in overzichtelijke grafieken en tabellen opgenomen.
Naast de opgeleverde rapportage krijgt u ook de beschikking over de ruwe data. Die kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor kruisvergelijkingen of benchmarks.
Uw rapportage(s) zijn middels een gebruikersnaam en wachtwoord op onze website toegankelijk. De gemeten verkeersdata is op onze site direct na verwerking opvraagbaar en blijft daar zolang u wil. Verlies van data is hierdoor onmogelijk daar wij dit op verschillende internet servers veilig stellen.

Meer dan 2 rijbanen meten?

Actime adviseert de Wavetronix SmartSensor bij een verkeerstelling met meer dan 2 rijbanen. Deze sensor telt de verkeersintensiteit met zeer grote nauwkeurigheid tot maximaal 22 rijstroken ongeacht de rijrichting. Deze digitale radarsensor heeft een bereik van meer dan 78 meter zodat er geen voertuig meer wordt gemist.

Meer informatie over de Wavetronix SmartSensor leest u hier.

Uw voordelen op een rij

• Metingen mogelijk op alle gemeentelijke wegen
• Geen investering in apparatuur, opleiding of onderhoud
• Geen hinderlijke luidruchtige slangen over de weg
• Verwerking data door Actime telservice
• Een vaste prijs per locatie
• Keuze uit verschillende contractvormen
• Gratis online uw rapportages op uw gemeente stratenplan
• Beschikking over de ruwe data: 'voertuig voor voertuig’
• Te koop of te huur

  i

Contactgegevens
De Buijtencamp 7a
5761 CL Bakel
085 – 0471 497
info@actime.nl