Verkeersveiligheid en snelheidsdisplaysHet huren van snelheidsdisplays speelt een belangrijke rol in het verkeersgedrag van weggebruikers en dat zal in de toekomst zo blijven, omdat de verkeersdrukte alleen nog maar zal toenemen. Het verkeersgedrag van sommige weggebruikers zal helaas altijd onvoorspelbaar blijven. Daarom is het belangrijk dat het overige verkeer hier zo goed mogelijk op kan anticiperen. Door de snelheid zichtbaar te maken met een snelheidsdisplay die u huurt bij Actime uit Helmond, geeft u de weggebruiker meer verkeersinzicht.

Snelheidsdisplays huren om het gedrag van weggebruikers positief te beïnvloeden

De overheid voert regelmatig campagne om het verkeersgedrag van weggebruikers positief te beïnvloeden, maar ook om weggebruikers op mogelijke sancties te wijzen bij ongewenst rijgedrag. Snelheidsborden met daarop de actuele gereden snelheid van een voertuig kunnen de campagnes in de praktijk ondersteunen. Het huren van een snelheidsdisplay heeft een groot psychologisch effect en geeft de verkeersdeelnemer direct een duidelijk signaal over de gereden snelheid.

De mogelijkheden van onze snelheidsdisplays

In het dagelijks verkeer, maar ook op bedrijventerreinen, brengen te hoge snelheden de verkeersveiligheid van de deelnemers in gevaar. Overal waar u de snelheid van een auto wilt meten en aanpassen, kunt u onze snelheidsdisplays en andere oplossingen huren, die u de volgende mogelijkheden bieden:

  • Zichtbaar monitoren en waarschuwen
  • Verkeersvertraging voor de lange termijn
  • Psychologisch werkbaar voet-van-gas effect
  • Verkeersgegevens opslaan en analyseren

Het is bewezen dat visuele snelheidsaanduiding positief werkt. Een snelheidsdisplay beïnvloedt het rijgedrag positief.

Is deze weg werkelijk een racebaan?

Snelheid is ook heel vaak een kwestie van gevoel. Wandelende (groot)ouders met spelende kinderen ervaren dit vaak als een bedreiging op bijvoorbeeld oversteekplaatsen voor schoolgaande jeugd, in woonerven, bij kinderspeelplaatsen, maar ook op rondwegen en bedrijfsterreinen. Om op deze wegen de werkelijke snelheid vast te stellen, moeten metingen worden gedaan. Actime kan u uitstekend helpen met het huren van tijdelijke of vaste snelheidsdisplays om de snelheid zichtbaar te maken op alle type wegen of op bedrijfstoegangswegen met een maximumsnelheid. Wij plaatsen naast een snelheidsdisplay ook een snelheidsradar om een aantal gegevens vast te leggen en om u als verkeersdeskundigen een beeld te geven van de situatie. Denk aan het totaal aantal voertuigen, het aantal voertuigen met de toegestane snelheid, het aantal voertuigen met de NIET toegestane snelheid, V85, de snelheden en de gemiddelde uur- en dagsnelheid. Met het huren van snelheidsdisplays beïnvloedt u dus niet alleen het gedrag van weggebruikers, maar kunt u ook metingen uitvoeren.

Snelheidsdisplays huren van hoogwaardige kwaliteit

De snelheidsdisplays die u bij ons kunt huren hebben een groot en duidelijk leesbaar display. Bij een correcte of lagere snelheid lichten de cijfers geel of groen op. Het is optioneel om snelheidsoverschrijdingen in rode cijfers weer te geven. Een andere waarschuwingsmogelijkheid is om bijvoorbeeld de gereden snelheid met een hogere frequentie te laten knipperen of een smiley met eventueel een extra waarschuwende tekst te laten oplichten. Elk snelheidsdisplay heeft een grote opslagcapaciteit om relevante gegevens, zoals snelheid, tijd en datum op te slaan. De displays van ons als leverancier zijn voorzien van een radar welke deze gegevens vastlegt. De verkeersdeskundige krijgt hierdoor een beeld van de verkeersdruk, de gereden snelheden en het effect van de apparatuur op de gepasseerde voertuigen. Ons snelheidsdisplay is gemaakt van geanodiseerd aluminium en afhankelijk van de uitvoering eventueel voorzien van twee solide handvatten. Het tegen vandalisme bestendige voorfront is van doorzichtig kunststof en voorzien van gele reflecterende teksten.

Koop of huur een verkeersdisplay

Wilt u een snelheidsdisplay kopen en deze permanent ergens plaatsen? Of heeft u tijdelijk displays nodig? U kunt bij ons terecht om diverse soorten snelheidsdisplays te huren op aanvraag. Stuur een e-mail naar info@actime.nl of vul het contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden. Links ziet u al een kleine greep uit ons assortiment, maar er is meer mogelijk.

Opties voor snelheidsborden (teksten, snelheden of symbolen)

- Snelheid in 1 of 2 kleuren
- Smiley weergave
- Smiley met snelheid
- Waarschuwingsdisplay
> met tekst weergave ondersteund
> met eventuele radar voertuig detectie voor bijvoorbeeld onbewaakte spoorweg overgangen
- Vaste tekst en/of variabele tekst
- Vele andere opties zoals ledkleur, meerdere tekstlijnen, knipperfrequentie en dataopslag

Compleet in een aluminium gesloten kast.

  i

Contactgegevens
Hellingshoeve 11
5708 TV Helmond
085 – 0471 497
info@actime.nl