Verkeersveiligheid en snelheidsdisplaysVerkeersgedrag is en blijft een actueel onderwerp waarin snelheidsdisplays een belangrijke rol spelen. Zeker omdat de verkeersdrukte in de toekomst alleen nog maar zal toenemen. Het verkeersgedrag van sommige weggebruikers zal helaas altijd onvoorspelbaar blijven. Daarom is het belangrijk dat het overige verkeer hier zo goed mogelijk op kan anticiperen. Door de snelheid zichtbaar te maken met snelheidsdisplays, geeft u de weggebruiker meer verkeersinzicht.

Snelheidsdisplays beïnvloeden het gedrag van weggebruikers positief

De overheid voert regelmatig campagne om het verkeersgedrag van weggebruikers positief te beïnvloeden, maar ook om weggebruikers op mogelijke sancties te wijzen bij ongewenst rijgedrag. Snelheidsborden met daarop de actuele gereden snelheid van een voertuig kunnen de campagnes in de praktijk ondersteunen. Ze hebben een groot psychologisch effect en geven de verkeersdeelnemer direct een duidelijk signaal over de gereden snelheid.

De mogelijkheden van onze snelheidsdisplays

In het dagelijks verkeer, maar ook op bedrijventerreinen, brengen te hoge snelheden de verkeersveiligheid van de deelnemers in gevaar. Overal waar u de snelheid wilt meten en aanpassen, kunt u gebruikmaken van onze snelheidsdisplays en andere oplossingen, die u de volgende mogelijkheden bieden:

  • Zichtbaar monitoren en waarschuwen
  • Verkeersvertraging voor de lange termijn
  • Psychologisch werkbaar voet-van-gas effect
  • Verkeersgegevens opslaan en analyseren

Het is bewezen dat visuele snelheidsaanduiding positief werkt. Een snelheidsdisplay beïnvloedt het rijgedrag positief.

Is deze weg werkelijk een racebaan?

Snelheid is ook heel vaak een kwestie van gevoel. Wandelende (groot)ouders met spelende kinderen ervaren dit vaak als een bedreiging. Bijvoorbeeld op oversteekplaatsen voor schoolgaande jeugd, in woonerven, bij kinderspeelplaatsen, maar ook op rondwegen en bedrijfsterreinen. Om op deze racebaan de werkelijke snelheid vast te stellen, moeten metingen worden gedaan. Actime uit Helmond kan u hiermee uitstekend helpen met tijdelijke of vaste DSI-borden om de snelheid zichtbaar te maken op alle type wegen of op bedrijfstoegangswegen met een maximum snelheid. Wij plaatsen naast het snelheidsdisplay ook een snelheidsradar om een aantal gegevens vast te leggen en om u als verkeersdeskundigen een beeld te geven van de situatie. Denk aan het totaal aantal voertuigen, aantal voertuigen met de toegestane snelheid, aantal voertuigen met de NIET toegestane snelheid, V85, snelheden en de gemiddelde uur- en dagsnelheid. Met snelheidsdisplays beïnvloedt u dus niet alleen het gedrag, maar kunt u ook metingen uitvoeren.

Snelheidsdisplays van hoogwaardige kwaliteit

De snelheidsdisplays hebben een groot en duidelijk leesbaar display. Bij een correcte of lagere snelheid lichten de cijfers geel of groen op. Het is optioneel om snelheidsoverschrijding in rode cijfers weer te geven. Een andere waarschuwingsmogelijkheid is om bijvoorbeeld de gereden snelheid met een hogere frequentie te laten knipperen of een smiley met eventueel een extra waarschuwende tekst te laten oplichten. Elk snelheidsdisplay heeft een grote opslagcapaciteit om relevante gegevens, zoals snelheid, tijd en datum op te slaan. De displays zijn voorzien van een radar welke deze gegevens vastlegt. De verkeersdeskundige krijgt hierdoor een beeld van de verkeersdruk, de gereden snelheden en het effect van de apparatuur op de gepasseerde voertuigen. De borden zijn van geanodiseerd aluminium en afhankelijk van de uitvoering, voorzien van eventueel twee solide handvatten. Het vandalisme bestendige voorfront is van doorzichtig kunststof voorzien van gele reflecterende teksten.

Koop of huur een verkeersdisplay

Wilt u een snelheidsdisplay kopen en deze permanent ergens plaatsen? Of heeft u tijdelijk snelheidsdisplays nodig? Wij verkopen diverse soorten displays en verhuren op aanvraag. Bel 085 – 0471 497, mail naar info@actime.nl of vul het contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden. Links ziet u al een kleine greep uit ons assortiment, maar er is meer mogelijk.

Opties voor snelheidsborden (teksten, snelheden of symbolen)

- Snelheid in 1 of 2 kleuren
- Smiley weergave
- Smiley met snelheid
- Waarschuwingsdisplay
> met tekst weergave ondersteund
> met eventuele radar voertuig detectie voor bijvoorbeeld onbewaakte spoorweg overgangen
- Vaste tekst en/of variabele tekst
- Vele andere opties zoals ledkleur, meerdere tekstlijnen, knipperfrequentie en dataopslag

Compleet in een aluminium gesloten kast.

  i

Contactgegevens
Van der Brugghen-
straat 38
5708 CC Helmond
085 – 0471 497
info@actime.nl